Recensie

Recensie Van Tivoli naar Tennessee, TimsMusic
Gezien: 11 februari, Hofdael Geldrop
Sandra van Gerven – CKE Projectleider Amateurkunst
Verrast!
Ik ken Tims_Music al eventjes. Ik heb hem regelmatig als singer-songwriter zien optreden op hele verschillende locaties. Zijn covers van Johnny Cash en Bruce Springsteen liggen heerlijk in het gehoor en zijn babbel tussen de nummers door zijn vermakelijk.
Ik heb hem twee hele mooie eigen nummers zien voordragen aan mensen voor wie hij die nummers had geschreven. Dus je zou denken dat ik inmiddels wel weet dat Tims_Music muzikaal wat in zijn mars heeft.
En toch… Wat was ik verrast door het zien van zijn voorstelling van Tivoli naar Tennessee.
Het was 11 februari, de lockdown was net opgeheven, wat een goede timing voor een concert.
Ik ging zitten, achteraan in de meer dan goed gevulde zaal. Er stond een heus decor en op het achterdoek een mooie zwart/wit projecties. Dat zag er al goed uit.
De voorstelling begon. Tims_music had twee muzikanten meegebracht. De drie eenheid klonk goed. Er volgden mooie covers van Johnny Cash, met op de achtergrond prachtige zwart-wit filmpjes die extra bijdroegen aan de sfeer. Naast het gezellig kletsen wat ik van Tims_Music gewend ben, pakte hij een boekje op, zijn dichtbundel, waar hij tussendoor uit voordroeg, soms mooi, soms gevoelig of grappig. Nu ben ikzelf niet zo’n Johnny Cash fan, sorry, dus ik was blij dat toch ook Bruce Springsteen nog voorbij kwam deze avond.
Ik werd nog blijer toen de klanken van de Nederlandstalige nummers ingezet werden, nummers die gemaakt zijn over en voor mensen woonachtig in een zorghuis. Ik kende deze nummers al, maar dan gebracht op alleen gitaar. De arrangementen die ik nu hoorde, aangevuld met cello en piano maakten de nummers nog vele malen mooier dan dat ze al waren. Ik was verrast, heel erg verrast.
De afwisseling van covers en eigen nummers, van Nederlandstalig naar Engelstalig, van een grapje tussendoor tot een gevoelig gedicht en dit gecombineerd met goede muzikanten en prachtige projectie maakt dat ik het een onvergetelijke eerste theatervoorstelling vond. Mijn eerste voorstelling na twee jaar lockdown en Tims_music zijn eerste eigen theatervoorstelling. Ik hoop dat hij er nog vele mag en kan gaan spelen.
Sandra van Gerven (CKE)