De rol van Dorpsdichter heeft een verbindend karakter. Met dat in mijn achterzak maak ik een tour langs de verschillende dorpskernen die Oirschot rijk is: Spoordonk, Oirschot, Oostelbeers, Westelbeers en Middelbeers. In januari zijn we, Reinout Brocken en ik, gestart in ‘Het Hart van Spoordonk’ met een avond vol eigen muziek en gedichten. De titel van de avond is ‘De Inspiratie ligt op Straat’.

Op zondagmiddag 14 januari 2024 is bekend gemaakt dat ik, Roel Timmers, de eerste officiële Dorpsdichter van Oirschot (eo) ooit ben geworden. De Burgemeester van Oirschot, Judith Keijzers-Verschelling, gaf deze prachtige eretitel in ‘De Stoelendans’ tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Bekijk en beluister hier de gedichten.

Roel Timmers (1977) is muzikant, songwriter, dichter en al geruime tijd werkzaam in het basisonderwijs. Sinds 2024 mag Roel zich officieel de allereerste ‘Dorpsdichter van Oirschot’ ooit noemen. Een prachtige eretitel die hij met trots draagt. De komende jaren zal hij zich op gezette tijden laten horen met poëtische drieluiken.

Roel treedt op met zijn eigen gedichten en eigen songs. Met de gedichtenbundel ‘Zomaargedichtjes2022’ heeft Roel zijn dichtambities voor de eerste keer het grote publiek getoond.

Met de tweede dichtbundel ‘ZomaargedichtjesDeel2’ laat Roel zien dat de inspiratie op straat ligt.

Volg hem op de socials:

www.instagram.com/musictims of www.facebook.com/MusicTims/